vrijdag 1 februari 2013

Healthy Breakfast Tip

Gooodmorning! Ik ben een ontbijtmens. Als ik opsta heb ik trek in lekker en gezond eten. Meestal grijp ik naar een bak yoghurt met muësli en fruit, kopje thee en eventueel een lekkere home made smoothie erbij en ik ben voldaan. Maar sinds deze week heb ik een geweldige ontdekking gedaan (al zeg ik het zelf). Namelijk: Havermout! Nu denk je misschien: 'Havermout? die oud-hollandse pap?' Ja, die ja!



Oke ik maak mijn Havermout niet helemaal klaar zoals normaal. Ik eet het namelijk i.p.v. met melk met soja-drink en ik voeg er honing en kaneel bij. Zoals je op het plaatje hierboven ziet kun je ook plakjes banaan toevoegen. Hmmm
Naast de banaan kun je natuurlijk ook kiezen voor ander fruit of eventueel zelfs noten.

De voordelen van havermout:

Havermout verbrandt langzaam en de vezels absoberen veel water waardoor je langer vol zit. Je lichaam wordt langduring van energie voorzien waardoor je minder spierafbraak hebt als je eten uitstelt en je grijpt minder snel naar snoep of koekjes. Havermout is heerlijk als ontbijt en je kunt er de hele ochtend mee doorkomen.
(bron: www.gezond-en-fit.nl)

Benodigheden en bereidingswijze:


  • Pak Havermout (die van Euroshopper is extreem cheap! ik zelf heb een pak Havermout van EkoPlaza, van JohannusMolen (biologisch).
  • Soja-drink (eigen keuze, dus eventueel kies je de vanille-smaak van Alpro-Soya.)
  • Kaneel poeder
  • Honing
  • Eventueel fruit (banaan, bosbessen, gedroogde cranberries etc.)
Voeg 200 ml soja-drink in een pannetje en zet dit op een vuur. Blijf roeren en voeg kaneel en honing toe naar eigen smaak. Net vóórdat de soja-drink kookt, voeg je naar eigen wens de havermout toe, ik doe dit op gevoel maar ik gok dat het 4 á 5 eetlepels zijn. Nu roer je nog even een minuutje door op een laag vuurtje. Giet de pap in een kom en pimp je voedende pap eventueel met fruit en/of noten. Eet smakelijk!

Fijne dag! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten